Вівторок, 19.03.2024, 13:41
Вітаю Вас Гость | RSS

Світло Любові

Головна » 2009 » Вересень » 3 » ПІДНЕСЕННЯ МАРІЙСЬКОГО САНКТУАРІЮ В ГОШЕВІ ДО СТАТУСУ БАЗИЛІКИ З ПАПСЬКИМ ВІДПУСТОМ
10:31
ПІДНЕСЕННЯ МАРІЙСЬКОГО САНКТУАРІЮ В ГОШЕВІ ДО СТАТУСУ БАЗИЛІКИ З ПАПСЬКИМ ВІДПУСТОМ

ПІДНЕСЕННЯ МАРІЙСЬКОГО САНКТУАРІЮ В ГОШЕВІ ДО СТАТУСУ БАЗИЛІКИ З ПАПСЬКИМ ВІДПУСТОМ

 

АПОСТОЛЬСЬКА ПЕНІТЕНЦІАРІЯ № 354/09/І

 

 

СВЯТІШИЙ ОТЧЕ, о. Дамян Кастран, ЧСВВ, Ігумен монастиря Преображення ГНІХ на Ясній Горі у Гошеві, що знаходиться в межах території Івано-Франківської єпархії, з ревним сприянням Єпархіального Єпископа і охочою підтримкою Його Високопреосвященства Кардинала Архіпресвітера Папської Базиліки Святої Марії Великої, заносить Вашій Святості покірне прохання ласкаво поширити дар Повного Відпусту на вірних, які побожно відвідують Марійський Санктуарій при вищезгаданому монастирі. Вірні, які часто навідуються до Гошівської святині, плекають особливу набожність до Пресвятої Богородиці і добре знають, що ця щира побожність з природи речі провадить до виправлення життя і до старанного намагання поступати в чеснотах, особливо Віри, Надії і Любові до Бога і ближніх, а також, що плід дару Відпусту, оскільки він вимагає відречення всякого прив’язання до будь-якого гріха, приносить з собою те, що в душі живіше процвітає побожність. Щоб вірні дійсно могли осягнути ці добрі наміри, ті, що опікуються Санктуарієм, стараються, щоб напоготові було багато сповідників.

4 червня 2009 р. АПОСТОЛЬСЬКА ПЕНІТЕНЦІАРІЯ, на підставі повноважень, які надав їй особливим чином Вселенський Архієрей, дуже охоче приймає дане прохання і надає повний відпуст на звичайних умовах (сакраментальна сповідь, Святе Причастя і молитва в наміренні Святішого Отця), який можуть отримати в Гошівській святині вірні, котрі, щиро розкаявшись у своїх гріхах, візьмуть побожну участь у богослужінні або принаймні прокажуть Господню Молитву і Символ Віри:

 

а) У храмове свято Базиліки Святої Марії Великої (5 серпня); • б) У храмове свято даного санктуарію; • в) У будь-яке богородичне свято; • г) В один день у році, який довільно вибере для себе кожен віруючий; • д) Кожного разу, коли святиню побожно відвідує група прочан. Даний декрет правосильний назавжди, незважаючи на будь-які речі, які цьому суперечили

 

 

ДЖЕЙМС ФРЕНСІС Кардинал СТЕФФОРД Великий Пенітенціарій Джанфранко Джіротті, ЧБМ Конв. Титулярний єпископ Метинський, Регент
 
________________________________________
 

 

 

АПОСТОЛЬСЬКА ПЕНІТЕНЦІАРІЯ Прот. № 355/09/І ДЕКРЕТ

 

 

 

 

 
 
 
 
 
АПОСТОЛЬСЬКА ПЕНІТЕНЦІАРІЯ, для зростання побожності вірних та для спасіння душ, на підставі повноважень, особливим чином наданих їй Святішим Отцем Бенедиктом ХVІ, Папою Римським, вислухавши прохання, з яким нещодавно звернувся Високопреподобний о. Дам’ян Кастран, ЧСВВ, ігумен монастиря Преображення Господа нашого Ісуса Христа, що на Ясній Горі в Гошеві, і яке охоче підтримав Преосвященний Владика Володимир Війтишин, єпархіальний єпископ Івано-Франківський, ласкаво уділяє з небесної скарбниці Церкви повний відпуст, який можуть набути всі вірні і кожен зокрема, і який вони зможуть також жертвувати за душі, що перебувають у чистилищі. Цей відпуст вірні можуть отримати при умові, якщо вони, по-справжньому покаявшись, висповідавшись і прийнявши Святе Причастя, побожно відвідають марійський санктуарій, що при монастирі [у Гошеві], і перед старовинною, прославленою чудесами іконою Пречистої Діви Марії впродовж якогось часу засилатимуть до Бога через Марію молитви за поширення Святої Віри та в наміренні Святішого Отця, додавши Господню Молитву та Символ Віри:

 

а) у кожну неділю; • б) у празник Покрови Пресвятої Богородиці; • в) у празник Посвячення Санктуарію і Преображення Господа нашого Ісуса Христа. Даний декрет діє впродовж семи років, незважаючи на будь-які речі, які цьому суперечили б.

 

Дано в Римі, при Апостольській Пенітенціарії, дня 4 червня 2009 року від Різдва Христового.

 

 

ДЖЕЙМС ФРЕНСІС кардинал СТЕФФОРД Великий Пенітенціарій Джанфранко Джіротті, ЧБМ Конв. Титулярний єпископ Метинський, Регент
________________________________________
 

 

Священна Папська Ліберіанська Базиліка

 

 

Папська базиліка Святої Марії Великоїперший храм, споруджений на честь Пресвятої Богородиці, слава і похвала Ефеського Соборувпродовж віків втішалася набожністю Божого Народу, зокрема Римських Архієреїв, які наділили її великими духовними ласками.

 

 
 
Особлива необхідність спонукає до відновлення духовного звязку з Папською Ліберіанською Базилікою, який має окрему назву: звязок духовного споріднення. На його підставі до Апостольської Пенітенціарії заноситься прохання, щоб в окремих випадках було надано наступні повні відпусти, з-поміж тих, якими втішається сама Папська Базиліка Святої Марії Великої, а саме:

 

1. У храмове свято Ліберіанської Базиліки (5 серпня); • 2. У храмове свято даної церкви; • 3. У будь-яке богородичне свято; • 4. В один день у році, який довільно вибере для себе кожен віруючий; • 5. Кожного разу, коли святиню побожно відвідує група прочан.

 

Ці відпусти були охоче надані храмові на Ясній Горі у Гошеві, Івано-Франківської єпархії. Їх можна отримати, додержуючись звичайних умов.

 

Цей храм є вписаний на таблицях Базиліки, разом із документом Апостольської Пенітенціарії, про надання ласки Повного Відпусту. Цей документ доводиться до відома вірних і груп прочан, для їхнього утвердження у вірі та зростання в побожності.

 

Дано в Римі, дня 4 червня 2009 р. Б.

 

 

Бернард Френсіс Кардинал Лоу Архіпресвітер Папської Ліберіанської Базиліки Делегат Капітули Монсеньйор Чіро Бовендзі

 

http://www.if-eparchia.org.ua/holovna/1/883-2009-09-02-12-56-32.html

 

Категорія: Релігія | Переглядів: 911 | Додав: Andrew | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук
Наше опитування
Чи користуєтесь Ви енергозберігаючими лампами у помешканні?

Всього відповідей: 17
Міні-чат
200
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0