Субота, 20.04.2024, 10:18
Вітаю Вас Гость | RSS

Світло Любові

Головна » 2009 » Червень » 16 » Дощова погода не перешкодила молоді прийти до Зарваниці
23:33
Дощова погода не перешкодила молоді прийти до Зарваниці

Дощова погода не перешкодила молоді прийти на поклін

до Матері Божої Зарваницької

 

Слова “ми поклали нашу надію на живого Бога” стали темою XVI Всеукраїнської молодіжної прощі до Марійського духовного центру Зарваниця, яка відбулася 12-14 червня. Паломницто було приурочене року священичого покликання. Приблизно 300 учасників пішої ходи вирушили 12 червня від катедрального собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці і протягом 2 днів під дощем пройшли 56 кілометровим маршрутом Тернопіль-Струсів-Зарваниця. На чудотворному місці паломників вітали владика Михаїл Колтун, єпарх Сокальсько-Жовківський, єпископ-номінат Київський отець Йосиф Мілян, голова Патріаршої комісії у справах молоді отець Ростислав Пендюк, представники Тернопільської обласної та міської влади, духовенство та гості свята.

 

Поблизу парафіяльної Церкви відбулося запалення вогнища надії. “Пресвята Богородиця, будучи Матір'ю надії, любить, турбується про нас і в пітьмі життєвих труднощів та випробовувань веде до світлої зустрічі з Воскреслим Христом” - звернувся під час архиєрейської Божественної Літургії преосвященний Михаїл Колтун. - Свідчіть про Ісуса Христа так, як це робила Пресвята Богородиця, допомагаймо іншим віднайти “велику надію”, яка б надала сенс їх існуванню”.

 

Комісія у справах молоді Тернопільсько-Зборівської єпархії спільно з молодіжними організаціями Тернополя організували 6 імпровізованих “просторів”: світла, правди, слова, радості, творчості і пісні. Молоді люди демонстрували свої таланти, взяли участь у бансах та інтерактивних іграх. Відтак відбувся молебень “радості та надії”, Свята Літургія і похід зі свічками до чудотворного місця. На євангелізаційно-концертній програмі “Свято надії”, що відбувалася на Співочому полі, представили свою творчість мистецькі колективи з різних куточків України. “Зарваниця об'єднала у молитві українську молодь. Вони прийшли аби почерпнути духовної сили та отримати благословення біля ікони Матері Божої Зарваницької.  А цей дощ - Боже благословення - випробував та загартував нашу віру” - зазначив після концерту голова комісії у справах молоді Тернопільсько-Зборівської єпархії отець митрат Андрій Іван Говера.

 

У рамках прощі відбулося засідання голів єпархіальних молодіжних комісій УГКЦ. Учасники обговорили заходи Патріаршої комісії у справах молоді на 2009 рік. Екс-голова Патріаршої комісії отець Йосиф Мілян оприлюднив “Слово до молоді”, у якому проаналізував особливості молодіжного апостоляту в Україні, подякував молоді та усім, що розвивають та підтримують пасторальні ініціативи УГКЦ. Єпископ-номінат зробив акцент на вірі, що є джерелом героїзму, посвяти, відваги. “Такої віри хочу побажати Тобі, дорога молоде! Віра, яка базується на надії й упованні на Бога, а також на любові до Нього, до Його Церкви, до ближнього, до Батьківщини. Віра є тієї силою, яка ніколи не зведе на манівці. Кожен з нас свідомий того, що молодий вік не є легким періодом життя людини, однак потрібно визнати, що він найкращий. Саме в молодості засіваємо ті життєві лани, які жнемо в майбутньому. Потрібно тільки переступити один важкий поріг - страх і непевність!”

 

Паломництво завершилося подячною архиєрейською Святою Літургією на подіумі перед собором Зарваницької Матері Божої.

 

Олег ХАРИШИН,

прес-секретар

 

http://www.tze.org.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=111%3Adoshchova-pogoda-ne-pereshkodyla-molodi-pryty-na-poklin-do-materi-bozhoji-zarvanyckoji&catid=4%3Au-spravah-molodi&lang=uk

 

Фотографії прощі можна переглянути у фотогалереї або за цим посиланням.

 

http://www.tze.org.ua/index.php?option=com_morfeoshow&task=view&gallery=20&lang=uk

 

Категорія: Релігія | Переглядів: 1035 | Додав: Andrew | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Наше опитування
Чи користуєтесь Ви енергозберігаючими лампами у помешканні?

Всього відповідей: 17
Міні-чат
200
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0