Четвер, 25.04.2024, 23:13
Вітаю Вас Гость | RSS

Світло Любові

Головна » 2009 » Липень » 20 » Всеукраїнська проща до Зарваниці (хроніка подій, фоторепортаж)
11:26
Всеукраїнська проща до Зарваниці (хроніка подій, фоторепортаж)

Всеукраїнська проща до Зарваниці

(хроніка подій, фоторепортаж)

 

Кардинал Джованні Лайоло, глава уряду держави Ватикан, та Президент України Віктор Ющенко взяли участь у Всеукраїнській прощі до Марійського духовного центру у Зарваниці, що відбулася 18-19 липня. На чудотворному місці почесних гостей вітав блаженніший Любомир Гузар, глава УГКЦ, владика Василій Семенюк, єпарх Тернопільсько-Зборівський, єпископи, священики та вірні УГКЦ. У паломництві присвяченому року священичого покликання взяли участь понад 80 тисяч прочан з різних областей України та закордону.

null

18 липня 

Владика Василій Семенюк освятив новозбудовану купіль св. Анни.

 

 

Зустріч кардинала Джованні Лайоло перед парафіяльною церквою Зарваниці.

 

 

На Божественній Літургії блаженніший Любомир привітав владик Степана Менька, Михаїла Колтуна, Василія Медвіта та Василія Семенюка, які цього року святкують свій 60-тилітній ювілей.

 

 

Похід зі свічками від парафіяльної церкви села Зарваниця до монументальної скульптури Матері Божої Зарваницької. Кардинал Джованні Лайоло передав усім прочанам Апостольське благословення Святішого Отця Венедикта XVI. У промові під час Молебня до Богородиці він зазначив: "Ваша, така чисельна присутність на сьогоднішньому святкуванні свідчить про те, наскільки важливо для Божого народу бути поруч із Божою Матір'ю. Саме від неї ми вчимося найважливішого правила християнського життя, вчимося завжди та в кожному моменті нашого життя ставити Бога на перше місце ... В Ній ми відкриваємо, що наше християнське свідчення повинно бути завжди героїчним".

 

 

Опісля відбулися освячення води, духовний концерт на Співочому полі та нічні чування.

 

19 липня

 

Прибув Президент України Віктор Ющенко разом з родиною. Від Собору Матері Божої Зарваницької до подіуму на чудотворному місці відбувся похід владик і священиків спільно з главою держави.

 

 

Як повідомило офіційне інтернет-представництво Президента України, Віктор Ющенко з особливою шаною говорив про подвиг УГКЦ, яка «у найчорніші часи стала опорою нації і береже цю місію досі». Вихід УГКЦ з підпілля глава держави потрактував як один із актів-предтеч визволення всієї України. «Держава зобов'язана сказати і, безумовно, скаже правдиву оцінку репресій, яких зазнала УГКЦ разом з іншими українськими церквами».

 

«Для нас Зарваниця - джерело і ріка. Як джерело вона проходить крізь товщ землі і часу, беручи своє начало з Київської Русі. І, як ріка, творить велике українське море любові до Божої матері, єднаючись з усіма головними місцями прощ в Україні, які є Богородичними», - сказав Віктор Ющенко про Марійський духовний центр Зарваниця. Він окремо подякував Любомиру кардиналу Гузару за опіку над духовним здоров'ям українського народу та гідне наслідування традицій митрополита Андрея Шептицького та патріарха Йосипа Сліпого.

 

Високопреосвященний владика Ігор Возьняк, архиєпископ Львівський, очолив Архиєрейську Божественну Літургію.

 

 

Підкреслюючи важливість Року священичого покликання, блаженніший Любомир наголосив на потребі добрих священиків, через яких люд Божий зможе освячуватися. Було оголошено “Звернення Верховного Архиєпископа УГКЦ з нагоди дня Святого рівноапостольного великого князя Володимира та Хрещення Русі-України”.

 

“Ми (українці) допустили, щоб наші релігійні переконання, замість того щоб сприяти духовному зростанню, стали приводом до роз’єднання. Вони порізнили нас, відчужили одне від одного, зробили нас із братів недругами. Те, що мало б нас об'єднувати в одну родину дітей Божих і тим самим робити нас здатними долати внутрішні і зовнішні загрози – наша свята віра, – стало полем протистоянь, упереджень, недовіри, а подекуди й відкритої ворожості” - йдеться у зверненні. Блаженніший Любомир зазначив, що віддалення від Христа, внутрішні поділи стаються саме через наше невірство, коли “ми нехтуємо тим великим даром, що його Господь Бог дав нам у час нашого історичного Хрещення”. “Тому потрібно до глибини серця пройнятися тим болем, що його ми, нерозважні діти свого народу, завдали йому своїм релігійним невірством. Бо Хрещення – це не тільки єднання з Христом, прийняття дару віри і сили Святого Духа: йому передує пізнання власних гріхів і щире каяття за них”. Патріарх закликає відкинути ініціативи подолання поділу, які спрямовані на боротьбу із його зовнішніми проявами і не приносять бажаного результату, та пропонує робити акцент на боротьбі із першопричиною цієї недуги – гріхом.

 

 

Вкінці відбулося освячення води, а церковні ієрархи уділили прочанам благословення.

 

 

http://www.tze.org.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=119:vseukrajinska-proshcha-do-zarvanyci-hronika-podi-fotoreportazh&catid=1:upravlinnja&Itemid=1&lang=uk


http://www.ugcc.org.ua/news_single.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=1339&tx_ttnews%5BbackPid%5D=2&cHash=c987100d69

 

Олег ХАРИШИН,

прес-секретар

Категорія: Релігія | Переглядів: 1673 | Додав: Andrew | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Наше опитування
Відставка Гузара це:?
Всього відповідей: 41
Міні-чат
200
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0