П`ятниця, 29.03.2024, 10:24
Вітаю Вас Гость | RSS

Світло Любові

Головна » 2010 » Січень » 6 » Петиція 141200 (Християнська позиція стосовно порнографії!)
09:49
Петиція 141200 (Християнська позиція стосовно порнографії!)

Адресат петиції: Національна експертна комісія України з питань захисту моралі в житті суспільства

 

 

Звернення до Національної експертної комісії з приводу кращого та відповідальнішого захисту суспільної моралі-духовності

 

 

 

Християнська позиція стосовно порнографії!

 

«Утікайте від розпусти! Усякий гріх, що його чинить людина, є поза її тілом; а хто чинить розпусту, грішить проти власного тіла…» (1Кор. 6. 19).

 

Нині, як відомо, ситуація в Україні (та й не тільки в ній), пов'язана із стійкими моральними людськими якостями, здоровим духовним станом не з найкращих. Непросто бути в цьому оптимістом. Брудний бізнес проникає в життя багатьох, часто під маскою «модних розваг», для дорослих (закам'янілих грішників!), не раз психічно незрілих осіб. Порнографія, важка еротика, розпуста, низькі інстинкти… вийшли на широку арену, на так званий «нечистий ринок». Бачимо своєрідний культ сексу та різних неприродних збочень у статевій сфері, що навіть нерозумні тварини собі чогось схожого не позволяють… Кохатись треба ще вміти, не забуваючи при тому про сенс статевого виховання.

Зростає плеяда сексоголіків, які, буває, вдаються на порнографічному ґрунті до всяких згвалтувать, а то й убивств безборонних. Порнобізнес б'є немало «рекордів» і часами навіть знаходить собі заступників у рядах державної влади, котрі можуть покривати певні неморальні речі, будучи ніби «дахом» для того, що суперечать найперше здоровому глузду та елементарній культурі поведінки в соціумі, не в далекому лісі. Він викрадає в людини її інтимність, веде до упредметнення іншого. В це лихо заради сумнівного заробітку також втягують і неповнолітніх, кривдять під різним оглядом дітей. В. Франкл характеризує справедливо порно як «танець навколо золотої свині». Це немовби одне з новітніх ідолопоклонств, що відтягає від автентичної свободи поза важким згубним гріхом. Насилля над свідомістю та психікою.

Що ж таке порнографія з позиції Вселенської Церкви? Це насамперед злочин, важка моральна шкода для безсмертної душі, злочини у делікатній сфері моральності – велика провина проти цнотливості як такої, тобто повна розбещеність…

 

З Катехизму Католицької Церкви, 2002 р. (№ 2354):

 

Порнографія полягає у виокремленні сексуальних актів, дійсних або симульованих, з інтимного життя партнерів, щоб навмисно виставляти їх на показ іншим. Вона ображає цнотливість, бо спотворює подружній акт як взаємний інтимний дар подружжя. Вона серйозно посягає на гідність тих, які цьому віддаються (акторів, комерсантів, публіку), бо кожен стає для іншого предметом примітивного задоволення і недозволеної користі. Вона занурює їх усіх у світ ілюзій. Порнографія є важкою провиною. Цивільна влада повинна перешкодити виробництву і розповсюдженню порнографічних матеріалів.

 

На відміну від артистичного еротизму, порнографія – це використання сексу й наготи людського тіла з метою збудження плотського задоволення через непристойні та сороміцькі представлення. Їхнє теперішнє розповсюдження (афіші, реклами, книжки, фільми, телебачення, журнали тощо) ігнорує закон та є водночас однією з причин деградації людської гідності. Як правило, якраз жінка є жертвою, що стала знаряддям статевого та комерційного збудження. Наприклад, християнин має обов'язок в суровий спосіб засудити порнографічну навалу, впливаючи на громадську й посилаючись на зв'язок між насильством і статевою розгнузданістю (з книги К. Маккарі «Засоби інформації і суспільні звичаї», 1989).

 

Отже, роздумавши над цією суспільною не цілком втішною картиною, виносимо на розгляд такі наступні пропозиції на особисте та спільне добро:

 

1)Звернути більшу увагу на те, що в нас видається, показується (афіші, бігборди) продається на видноті, зокрема в містах: на численні нічні клуби з неприхованим стриптизом, кіоски, їхні вітрини з різними виданнями, секс-шопи з відповідними написами та зображеннями назовні, «салони», їхніх працівницьТакож на якість у морально-духовно-людському сенсі CD-DVD дисків, на книжкові полиці і т. д. Адже часто подібне бачать найменші… На порушників варто накладати штрафні чи інші певні санкції.

 

2)Провести повніше очищення веб-простору, зокрема україномовного, особливо зосередившись як компетентна комісія держави українців на національних доменах, хостингу. Порнографія в Інтернеті не раз безконтрольна. Аморальні сайти множаться і множаться, наче шкідливі комп'ютерні віруси. Тому варто щось чинити, виробити успішнішу стратегію в боротьбі з видною аморальністю, численними віртуальними сторінками з плюгавими оголошеннями повій, різного віку і т. п. Раніше навіть президент України Віктор Ющенко висловився, що треба забрати подібну аморальність з Нету.

 

3)Провести ревізіонізм національного телебачення – яку інформацію вони пропонують їхнім глядачам, зокрема молодим, яку транслюють рекламу, фільми тощо. Тобто, чи завжди це все відповідає конституційному законові про суспільну мораль.

 

4)Сприяти якось тим, хто втомився від цього насильства, у проведенні акцій, публічного протесту проти публічного зла.

 

5)Донести при можливості це наболіле звернення до органів вищої державної влади, щоб були опісля прийняті відповідні рішення з безпосереднім спрямуванням державних коштів на поступове викорінення проблеми.

 

«…Діяльність Національної експертної комісії спрямована на піднесення культури та духовності українського народу, утвердження здорового способу життя та належного стану моральності в суспільстві, виховання майбутніх поколінь українців на основі традиційних духовних і культурних цінностей, уявлень про добро, честь, гідність, громадський обов’язок, совість, справедливість, на засадах народних традицій, українських звичаїв, етичних норм і правил поведінки, що склалася у суспільстві…».

 

Гарно сказано на веб-ресурсі Національної експертної комісії. Але від багатьох слів, іноді гасел, потрібно спільними зусиллями і з Божою поміччю перейти до єдиного благородного діла – захисту найсвятішого перед масовим блудом. Передусім бажаємо того вам, як теж відповідальним по-особливому за цю справу.

 

СПИНІМО ЛАВИНУ ГРІХОВНОГО ПОТОКУ! Щось робімо, поки не пізно…

P.S. кому не байдуже, прошу заходьте та залиште свій підпис:

http://www.petition.org.ua/?action=view&id=141200

 

Категорія: Релігія | Переглядів: 967 | Додав: Andrew | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Наше опитування
Хто Ви є за віросповіданням?
Всього відповідей: 280
Міні-чат
200
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0